Zondag 13 september 2015

Geplaatst door op sep 16, 2015 | Een reactie

Na veel inspiratie te hebben opgedaan tijdens onze prachtige reis naar Italie hadden we er nu weer veel zin in om een typisch Italiaans diner te mogen verzorgen. Dit keer voor een echtpaar dat 12,5 jaar getrouwd was en dit met familie en vrienden thuis wilden vieren. Het was een ontzettend mooie avond, waarbij iedereen echt aan het genieten was van de gesprekken met elkaar en onze gerechten en wijnen. Heel fijn om te mogen doen.

Tja en wat stond er op het menu : ik zal niet alle details verklappen maar bij de voorgerechten konden natuurlijk, vanwege de tijd van het jaar, verse mosselen niet ontbreken, daarbij een simpele maar heerlijke salade, verder een antipasti van vlees en vis, een geroosterde paprikasalade  en een Florentijnse Champignontaart. Daarna een vegetarische Lasagna en Risotto en vervolgens een Stoofschotel van Rundvlees met salie en Vin Santo met witte druiven.   Voor de liefhebbers van vis was er een stukje gebakken zalm. We hadden tot slot 3 verschillende toetjes gemaakt waaronder uiteraard onze bekende Tiramisu. Dit keer had ik hulp van Evert in de keuken tijdens “prime time” en dat is me erg goed bevallen ! En onze zoon Ties heeft ook flink meegeholpen. Echt familiebedrijfje dus !

1 Reactie

  1. Harrie van Nieuwkuijk
    16 september 2015

    Wij hebben ontzettend genoten van het Italiaanse diner dat jullie voor ons en onze tien gasten te voorschijn toverden: de zonnig aangeklede tafel, het afwisselende menu, de heerlijk bereide gerechten en de attente bediening. Zeer aan te bevelen!
    Rie en Harrie

    Reageer

Reageer op dit bericht