Storm aan het Lago Maggiore

Geplaatst door op jul 27, 2015 |

Van alle Italiaanse meren is het Lago Maggiore misschien wel de grote onbekende. Het zijn vooral deftige Italianen en rijke Zwitsers en tegenwoordig Russen die er vakantie houden. Je treft er weinigimage grote campings aan. En dat maakt de sfeer wel prettig relaxed. Zo’n meer vraagt wel om een bootje. Dan kun je elke dag een ijsje halen aan de overkant. Of even varen naar de prachtige eilanden die het meer heeft.

Wij hadden een bijzondere avond in het haven restaurant van Maccanjo aan de oostoever van het meer. De hitte van de afgelopen weken werd weggespoeld met een enorm onweer. Dat betekende dat we zelfs gedwongen waren om binnen te eten. Restaurant eigenaar Roberto deed zijn uiterste best om het ons naar de zin te maken. We hebben gegrilde zwaardvis en sappige tonijn gegeten. Wij dronkeimagen hierbij een Sauvignon uit het gebied ten noordoosten van Venetië. Friuli; onthouden die naam! Heerlijk !

Het Lago Maggiore ligt op de grens van Lombardije en Piemonte. De rode wijnen van Piemonte zijn wereld beroemd. Vooral de Barolo gemaakt van de Nebbiolo druif is heerlijk. Maar ook wel een beetje duur. Gelukkig zijn er alternatieve wijnen waar dezelfde druif in zit. Na de vis dronken wimageij een romig zachte Barbera d’Alba. We zullen deze wijn na de zomer toevoegen aan ons assortiment. Dat wordt genieten!

 

Reageer op dit bericht