Peschici al Mare, Gargano

Geplaatst door op aug 3, 2015 |

imageItalie heeft een lange kustlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze graag vakantie vieren met de familie aan zee. Kilometer na kilometer ligbedjes en parasols staan klaar om gehuurd te worden. Wij besloten om naar het zeedorp Pesschici te gaan. Het ligt op het uiterste puntje van het schiereiland Gargano. Ook dit is een Parco Nazionale. De kust is rotsachtig met prachtige baaitjes (cala). Peschici is al meer dan 1000 jaar een geheel wit vissersdorpje hoog gelegen op een rots. Vimageeel klimmen dus. Nu zijn er veel toeristen die overdag op een zandstrand te vinden zijn en s’avonds in grote getale het dorpje overspoelen om een beetje te flaneren of om gewoon een ijsje te eten. Wij hadden een kamer in hotel ‘Locanda al Castello’ gehuurd. Het bleek een echt familiehotel te zijn. Opa stond de hele dag achter de ijsjes. Schoondochter deed het ontbijt en de patron reed af en aan met bagage van de gasten met een klein italiaans fiatje.

imageWij zijn 2 hele dagen naar het strand ‘baia Zaiano ‘ geweest. Heerlijk op een ligbedje een boek lezen en met de kinderen in zee zwemmen. Na het onweer van de eerste dag was de zee de volgende dag ontstuimig. Surfen dus.

Mezzo giorno zijn we naar een Bruschetteria geweest. We kregen grote stukken geroosterd brood ingesmeerd met olie en knoflook. imageVerse mozzarella , pomodori ((brunoise) en Rucola.

 

Reageer op dit bericht