‘Als kind zat ik op een krukje in de keuken van ons restaurant te kijken hoe alles reilde en zeilde. Heerlijk vond ik dat’.

Ellis-VinoSoleDe horeca is mij met de paplepel ingegoten. 25 jaar lang, tot eind jaren negentig, runden mijn ouders het gerenommeerde restaurant ’t Jagertje in Langweer (Friesland). We woonden er boven tot mijn 13e. Ik vond het heerlijk om als kind op een krukje in de keuken te gaan zitten en te kijken hoe alles reilde en zeilde. Vanaf mijn 12e mocht ik mee gaan helpen. Maar ik kreeg geen voorkeursbehandeling als dochter van de eigenaar. Net als ieder ander begon ik met de afwas en groeide ik stapje voor stapje de bediening in.

Mijn zus voltooide inmiddels de koksschool en mijn vader opende samen met mijn broer ook nog eens het Italiaanse restaurant ‘La Buona Cucina’, dat mijn broer inmiddels alleen runt. Geen wonder waarschijnlijk dat ik op mijn 18e naar Maastricht vertrok om aan de Hogere Hotelschool te studeren.

Ik leerde Evert kennen en hoewel we er vaak over droomden, kwam het er uiteindelijk nooit van om daadwerkelijk een eigen restaurant te beginnen. Wel kregen we drie prachtige zonen en had ik een aantal mooie banen in de dienstverlenende sector.

Mijn horecabloed? Dat vond haar weg richting onze vrienden en kennissen. Met een man die net zo van koken, eten en het verwennen van zijn gasten houdt, hebben we de afgelopen jaren vooral hen blij gemaakt met onze diners en lunches. En zo ontstond uiteindelijk het idee voor VinoSole.

Er is niks zo mooi als mensen een fijne tijd bezorgen. Ik ben niet alleen een kok, maar ik ben vooral ook een gastvrouw. Ik wil weten voor wie ik kook, welke sfeer er in een huis hangt, wat men belangrijk vindt. Of iemand alles aan mij wil overlaten, of juist graag met me mee wil werken. Als het goed is kan geen diner hetzelfde zijn. Ook al kook ik hetzelfde menu. Dat is wat ik graag doe. En wat ik goed kan. En waarmee ik anderen graag een fantastische tijd bezorg.

Lees meer over Evert >