Barokstad Lecce , Salento

Geplaatst door op aug 5, 2015 |

Een bezoek brengen aan de stad Lecce stond al lang op ons verlanglijstje. Lecce is gesticht door de Grieken in 700 v Chr. Op het centrale plein, Piazza Oronzo, bouwden de Romimageeinen een amphitheater. Deze is pas in de 20e eeuw tevoorschijn gekomen. Laat in de 16e eeuw is men in sierlijke Barokstijl gaan bouwen met de lokale kalksteen. Deze steen verkleurt gelig door de zon. Honingkleurig zijn alle gebouwen. Centro storico is in gewimageeldige staat.

Wij blijken een bovenverdieping van een heus Palazzo te hebben gehuurd. Staande op het balcon zien we de Chiesa du Jesu. We zien de Duomo en de Basilica di Sante Croce? S’avonds hebben we heerlijk gegrilde vis gegeten op een sfeervol pleintje.

image

De stad maakt een elegante , deftige indruk op ons. Helemaal niet arm en vervallen. Het Salento schiereiland streek wordt goed bezocht door toeristen uit alle landen. (AirPort Bari, Brindisi) Ze komen ook voor andere stadimagejes zoals Gallipoli en Otranto. De wijnbouw is overal. Vooral Vino Rosso. De wijnen zijn Negroamaro, Salice Salentino en vooral Primitivo di Manduria. Kruidig en wat zoeter door de overvloedig schijnende zon. In de talrijke boekenzaken verkopen ze ook wijn. Misschien een goede oplossing om weer mensen aan het lezen te krijgen?

 

 

Reageer op dit bericht