Abruzzo en Gran Sasso

Geplaatst door op jul 31, 2015 | Een reactie

Italie kent een langgerekt gebergte in Noord-Zuid richting; de Apenijnen. De hoogste berg in dit gebied (en van heel Italie) is de Gran Sasso (2912m) . Rondom de berg is het Nationaal Park. Hiermee blijft het gebied onbedorven. Je kunt met de auto naar Campo Imperatore rijden op 2100 m. Daar staat een oud, lelijk roestbruin hotel. Deze plek is beroemd geworden door dat het ooit de gevangenis was van Benito Mussolini, Il Duce, de fascistische leider van de Italianen in de 2e wereld oorlog. Hij werd in september 1943 afgezet door zijn eigen volk en gebracht naar Gran Sasso, een onherbergzame plek. Zijn vriend Hitler besloot hem te bevrijden. Dit gebeurde door met zweefvliegtuigen op de hoogvlakte te landen. Spectaculair dus. In het hotel zie je veel fotomaimageteriaal hiervan.

imageWij zijn dus aangekomen in de regio Abruzzo, zuidelijk van Le Marche. We verblijven in een B&B met zwembad in Pizziano. De B&B wordt gerund door Rita en Jerrimagey, een Engels echtpaar, Ze verbouwen hun eigen groente en scheppen er een waar genoegen in om hun gasten te verwennen. Olijfbossen en wijngaarden wisselen elkaar af. De regio kent een fantastische keuken. De antipasti zijn ware kunstwerken op het bord. De locale pasta is de Monnaie. Een dikke lintpasta. En dat alles voor weinig. Je moet echt je best doen om met 4 personen s’avonds voor meer dan 70 euro te spenderen

De rode wijn is van de koninklijke Montepulciano druif. Wist je dat deze druif vaak toegevoegd wordt aan andere druivensoorten om de wijn langer houdbaar te maken? Onze Rosso Piceno is ook zo’n blend. Wij zijn op bezoek geweest bij de San Lorenzo winery. Hier proefden wij de Antares wijn. Heerlijk zacht maar ook vol. We proberen deze wijn naar  de Kempen toe te halen.

Abruzzo is een aanrader om eens een weekje naar toe te gaan. Mooi landschap, veel te doen en heel makkelijk te bereiken met Ryan Air op Pescara AirPort.

 

1 Reactie

  1. Wilke Sr
    1 augustus 2015

    Is dit vakantie of een werkbezoek?
    In elk geval: Luilekkerland!

    Reageer

Reageer op dit bericht