Wijn

Geplaatst door op nov 7, 2014 |

Beste wijnvrienden,

Deze week hebben wij een bijzondere week gehad. Ellis had de officiele aftrap van VinoSole met een lunch voor 15 dames. Met al die Eva’s werd mij de grond een beetje te heet onder de voeten.Ik ben dan ook gevlucht naar Friesland om mijn vader te feliciteren met zijn 78e verjaardag. Natuurlijk ging ook daar het gesprek al snel over wijn

Misschien wel de eerste kennismaking met wijn was voor mij de wijn die mijn vader ieder jaar schonk op 1e kerstdag. De Hazenpeper met de rode kool in combinatie met de Saint Emillion wijn was elk jaar en is nog steeds het hoogtepunt van het kerstdiner. Mijn vader was daar zo lyrisch over dat ik als klein jongentje al dacht; dat moet wel erg lekker zijn! Toen ik een jaar of 16 was opende iemand op een avond een fles Smith Haut Lafitte. Of ik ook een glas wilde? Gelukkig was ik zo dapper om ja te zeggen. Een goede Bordeaux wijn drinken is voor mij nog steeds een onvergetelijke ervaring.

Misschien heb ik jullie aan het denken gezet. Wat gaan we met kerst doen? Zullen we ook eens wild gaat eten? Al is het alleen maar omdat er dan weer een gelegenheid is een goede fles open te trekken. Voor jullie geef ik het familie recept prijs: hazenpeper zoals mijn Friese vader dit al decennia klaar maakt. Ik moet hem nog even om het recept vragen en plaats dit volgende week.
De Bordeaux wijn kan natuurlijk meer dan uitstekend vervangen worden door een krachtige Italiaan. Nog deze maand verwacht ik uitbreiding van ons Vinosole wijn assortiment met een sensationele Vino di Natale.

Reageer op dit bericht